Èxit d’i2CAT a la convocatòria europea H2020

La Comissió Europea ha fet públic recentment el conjunt de projectes aprovats que rebran fons comunitaris per a la seva execució, dins la temàtica de la nova generació de xarxes mòbils (5G), un dels temes considerats estratègics per a Europa. Del total de 83 projectes presentats per a aquesta convocatòria, només s’han aprovat 16.

Pel que fa a la Fundació i2CAT, va respondre a la Call H2020 amb un total de nou propostes, de les quals van ser aprovades quatre. Aquesta xifra representa una taxa d’èxit de gairebé el 45% i, a més, suposa el 25% de les propostes aprovades per la CE. És a dir, a una de cada quatre propostes aprovades per la Comissió hi participa la Fundació i2CAT, esdevenint una entitat clau per a la recerca en l’àmbit del 5G a Europa.

A més, i2CAT lidera una de les quatre propostes aprovades, el projecte CHARISMA, que desenvoluparà una plataforma d’infraestructura de cloud basada en xarxes 5G amb una major eficiència espectral i energia i un rendiment millorat. A més, CHARISMA tractarà aspectes de gestió intel·ligent de xarxes amb seguretat de servei extrem a extrem a través d'un accés obert virtualitzat de la seguretat a nivell físic. Els altres tres projectes aprovats són el SONATA, liderat per Atos; Sesame, liderat per OTE; i 5G-Xhaul, liderat per IHP Microelectronics. En total, tots quatre projectes suposen una subvenció de la CE per a i2CAT de més de dos milions d’euros.

D’altra banda, aquest mes d’abril, i2CAT ha presentat 20 propostes H2020 a la convocatòria que es tancava aquest mateix mes, presentant-se  com a coordinador a cinc d’elles. La Fundació sol•licita d’aquesta manera finançament per més de 7,5 milions d’euros i ha format consorcis amb més de 100 institucions europees. D’aquí a cinc mesos, la Comissió Europea resoldrà l’adjudicació d’aquestes ajudes.

Facebook Twitter Twitter More...