Èxit de la prova pilot de TV-Ring

TV3, i2CAT i Cellnex Telecom varen oferir accés multicàmera al programa del partit de Champions entre el F.C. Barcelona i el Bayern Leverkusen

La iniciativa, accessible des de determinats televisors connectats, s’emmarca dins el projecte europeu de recerca TV-RING, liderat per i2CAT.

Com a complement de la retransmissió en directe del partit de Champions entre el F.C. Barcelona i el Bayern Leverkusen que es va celebrar ahir 29 de setembre, es va presentar un pilot experimental que permetia a l’espectador accedir a altres càmeres independentment de la realització convencional. El pilot també incloïa la possibilitat de controlar el servei a través de mòbils o tauletes, i que els usuaris poguessin fer la seva pròpia realització des d’aquestes segones pantalles.

Aquesta experiència ha estat disponible per totes aquelles llars amb aparells de televisió que compleixen la norma HbbTV 1.5. El desenvolupament forma part d’un conjunt més extens de proves que s’estan portant a terme dins del marc del projecte europeu de recerca TV-RING, en el qual participen tres socis catalans que són la Fundació i2CAT, TV3 i l’empresa Cellnex Telecom.

El projecte TV-RING, cofinançat per la Comunitat Europea mitjançant el programa CIP ICT PSP, té una durada prevista de trenta mesos i està liderat per la Fundació i2CAT. A part del pilot català, altres socis porten a terme projectes pilot al land de Berlín-Brandenburg Brandenburg (Rundfunk Berlin-Brandenburg) i a Holanda (Stichting Nederlandse Publieke Omroep). "

Facebook Twitter Twitter More...