Barcelona pionera en la plataforma oberta de nova generació per a serveis de la ciutat intel·ligent.

La ciutat de Barcelona reforça la seva posició com a referent mundial en la innovació dins l’àmbit de les ciutats intel·ligents innovació a través del desenvolupament i les proves de la primera plataforma de tecnologia oberta, flexible, escalable i segura dissenyada per tal de consolidar i administrar tota la infraestructura, dades i serveis d'una ciutat intel·ligent des de la part de la xarxa més propera a l’usuari al núvol.

i2CAT ha coordinat el desenvolupament de la plataforma tecnològica de la tecnologia Fog Computing.


Fog computing és un nou paradigma de tecnologia que permet la creació de comunitats sostenibles connectades intel·ligents, i per tant de millorar la qualitat de vida del ciutadà. Aborda desafiaments mitjançant el desplegament d'una tela de nodes la xarxa més propera a l’usuari que proporciona el processament de dades, anàlisi i seguretat per als sensors i objectes connectats als carrers, i de forma intel·ligent els connecta a una plataforma de back-end en el Cloud.

Open Innovation Hub. Endegat a l'abril 2015, la prova de concepte es va centrar en el desenvolupament i validació d'una plataforma de programari de múltiples proveïdors. És el resultat dels esforços de co-innovació per part de l'Ajuntament de Barcelona, i2CAT, el BSC, la UPC, startups (Sensefields, PrismTech i PLAT.ONE), el soci tecnològic Schneider Electric, i diversos equips dins de Cisco dirigides pel Grup d'Innovació Empresarial Estratègic i el Centre d'Innovació de Barcelona.

 

Facebook Twitter Twitter More...