Demostració internacional al TNC2014

L’última Terena Networking Conference (TNC2014), celebrada a Dubín, va ser l’escenari d’una important col•laboració internacional entre i2CAT conjuntament amb ADVA, HEAnet i Eurotek. A l’esdeveniment es va dur a terme una demostració en directe i a temps real de l'aprovisionament punt-a-punt d'un servei de video sota demanda que era transmès mitjançant un anell ROADM colourless.

i2CAT va contribuir amb la implementació del orquestrador i configurador del servei basats en OpenNaaS, una plataforma de codi obert per a l'aprovisionament de recursos de xarxa, que permet la implantació i la configuració automàtica d’infraestructures de xarxes dinàmiques i defineix una interfície independent del proveïdor per accedir als serveis prestats per aquests recursos. OpenNaaS proporciona suport per a una varietat de recursos com ara interruptors òptics, routers, xarxes IP i dominis BoD (Bandwith on Demand), però, més important encara, és fàcil afegir com una extensió nous recursos i les seves capacitats.

ADVA, per la seva part, va utilitzar un Optical Network Hypervisor com una aplicació apte per a múltiples usuaris que crea i exposa representacions abstractes de la xarxa de transport subjacent i exporta aquesta xarxa abstracta als controladors SDN del client. Una xarxa abstracta es pot exposar com un sol node o diversos nodes amb enllaços abstractes. Des de la perspectiva de la interfície d'SDN exhibida, el Network Hypervisor actua com un o més nodes (virtuals).

Addicionalment, HEAnet va actuar com a proveïdor de la infraestructura de suport i Eurotek va portar el seu equip de codificació i descodificació 4K als límits de l'anell ROADM així com al contingut 4K.

La demostració es va fer als estands i a l'àrea dedicada específicament a demostracions on va despertar un gran interès de l'audiència. Els satisfactoris resultats de l'esforç conjunt obren noves oportunitats de col·laboració entre i2CAT i els altres partners industrials implicats en temes relacionats amb el control i la gestió d'infraestructures.

Per més informació sobre la demo, clica aquí.

Facebook Twitter Twitter More...