Demostracions basades en jocs de Realitat Augmentada

i2CAT realitzarà varies demostracions basades en jocs de Realitat Augmentada al Barcelona Connect.

Dos jocs de realitat augmentada es presentaran la setmana vinent al Barcelona Connect: the creative citizen, un acte organitzat a través de “ICT & ART Connect”, una iniciativa de Sigma Orionis i Barcelona Lab, que promou la trobada entre artistes i tècnics per explorar noves vies de treball.

Les dues aplicacions de Pervasive Gaming són “Augmented Resistance” i “Spider Game Demo” seran presentades per i2CAT, com a membre de FIcontent el divendres 21 a la tarda.

La demo d’Augmented Resistance es basa en una torre física al centre del taulell de joc que ha de ser defensada d’hordes invasores generades virtualment amb realitat augmentada. En aquesta aplicació, s’explora com augmentar el tradicional taulell de joc amb l’ajuda de dispositiu mòbils. AR Tracking (un Specific enabler desenvolupat per FIcontent) es fa servir per localitzar el dispositiu respecte el taulell. Objectes reals es mesclen amb els virtual. Un sistema amb una sonda lluminosa es fa servir per capturar la llum ambiental i es fa servir per il·luminar els continguts virtuals, obtenint una millor integració dels elements virtuals amb els reals.

A la demo de l’Spider Game, una imatge en un taulell s’augmenta amb una aranya virtual desplaçant-se per sobre. Múltiples jugadors, cadascú amb la seva visió única proporcionada pel seu dispositiu mòbil, veuen la mateixa posició de l’aranya. L’aplicació aprofita les tecnologies web actuals per a dispositius mòbils per incrementar la imatge proporcionada per la càmera amb l’ús del marcador, mesclant el personatge virtual i proporcionant un sincronització d’escenes entre els múltiples dispositius connectats.

Vine i porta els teus amics per provar-ho.

Facebook Twitter Twitter More...