EPSON i i2CAT creen un centre de referència d'aplicacions professionals per smartglasses

El nou Centre de Competència Moverio permetrà impulsar el desenvolupament d'aplicacions de realitat augmentada per a smartglasses

EPSON i i2CAT creen un centre de referència europeu per al desenvolupament d'aplicacions professionals per a ulleres intel·ligents

  • L'acord ha estat signat per Ernest Quingles, president i managing director d'Epson Ibèrica, i Jordi Puigneró, president d'i2CAT i director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.
  • La col·laboració neix amb l'objectiu de crear un marc comú de recerca en una àrea de gran potencial de creixement en àmbits tan diversos com eHealth i dependència, smart cities i smart regions, Internet industrial, o creativitat i cultura.


Barcelona, 19 de gener de 2015.- EPSON, multinacional tecnològica líder en innovació, i el centre tecnològic i2CAT han signat un acord per impulsar la innovació en l'àrea de les ulleres intel·ligents mitjançant la creació del Centre de Competència Moverio. L'acord, pel qual Epson passa a formar part del patronat d'i2CAT, té l'objectiu d'afavorir el desenvolupament i la innovació aplicada a les smartglasses Moverio per potenciar l'ús de la realitat augmentada en l'àmbit professional. D'aquesta manera, Catalunya es consolidarà com un centre d'excel·lència a nivell europeu, un punt de trobada estratègic per a desenvolupadors, clients i proveïdors d'aplicacions per ulleres intel·ligents.

Ernest Quingles, president i managing director d'Epson Ibèrica, explica: "A Epson hem desenvolupat unes ulleres intel·ligents que estem convençuts contribuiran a millorar notablement l'eficiència de les empreses i la qualitat de vida dels ciutadans. Volem aprofitar tot el coneixement d'i2CAT en innovació i col·laborar amb ells activament des del nou Centre de Competència per desenvolupar solucions innovadores en una àrea amb un altíssim potencial de creixement, que marcaran un punt d'inflexió en múltiples sectors".

Jordi Puigneró, president d'i2CAT: "La col·laboració amb Epson ens permetrà seguir liderant activitats d'R+D+i en sectors estratègics com el de les smart cities, l'eHealth, la indústria o la cultura. En aquests àmbits s'han identificat un gran nombre de casos d'ús en què les capacitats tecnològiques que ofereixen les smartglasses Moverio, juntament amb el coneixement que disposa i2CAT fruit de les seves activitats de recerca i amb la visió de mercat que disposen les empreses, afavoriran la generació de noves solucions innovadores que aportin un valor diferencial, no solament a nivell local sinó també a nivell internacional. En aquest sentit, el Centre de Competències actuarà com un element tractor d'innovació que estarà obert a la participació i col·laboració de tot el teixit empresarial, compartint l'esperit d'arribar a un nivell de desenvolupament intel·ligent, sostenible i integrador tal com persegueix l'estratègia Smartcat del Govern de Catalunya aprovada recentment".

Les smartglasses Moverio BT-200 d’EPSON estan equipades de tecnologia avançada, que permet extreure el màxim partit a aplicacions noves de realitat augmentada o veure contingut en 3D d'alta definició. Les ulleres intel·ligents són, a més, l'únic model disponible al mercat que permet la visió transparent i binocular, fet que obre la porta a una gran quantitat de possibles usos per a particulars i empreses.

Epson vol donar suport a totes les comunitats de desenvolupadors perquè s'atreveixin a endinsar-se en una tecnologia molt puntera. En aquest sentit, com apunta Ernest Quingles: "Ja hi ha aplicacions de Moverio per al sector sanitari que permeten, per exemple, realitzar una endoscòpia i veure en tot moment l'operació a través de les ulleres, sense necessitat de girar el coll per visualitzar les imatges en un monitor. Es tracta, en definitiva, d'explotar els avantatges d'una tecnologia wearable com les smartglasses, que permet a l'usuari tenir les mans completament lliures alhora que rep la informació a la lent".

Per la seva banda, la Fundació i2CAT compta amb més de 10 anys d'experiència en el desenvolupament de projectes col·laboratius d'R+D+i basats en tecnologies d'Internet, entre els quals destaquen algunes aplicacions novedoses de realitat augmentada. Així, per exemple, recentment ha creat l'aplicació "Terrassa Augmentada", que permet als usuaris veure des d'un dispositiu mòbil com era el passat industrial de Terrassa mentre passegen pels carrers de la ciutat, però també està participant a projectes internacionals, com l’"International Augmented Med", en el qual, juntament amb altres entitats europees, s'estan desenvolupant aplicacions de realitat augmentada i interactives que permetin millorar l'experiència d'usuari a museus i entorns de patrimoni cultural.

Per a més informació a la premsa sobre EPSON:


Per a més informació a la premsa sobre i2CAT:


Sobre Epson

Epson és un líder mundial en innovació que ofereix solucions que superen les expectatives dels seus clients a mercats tan diversos com empreses, ús particular, punts de venda i sector industrial. La gamma de productes Epson inclou des d’impressores d'injecció de tinta, sistemes d'impressió i projectors 3LCD fins a robots industrials, ulleres intel·ligents i sistemes de detecció, i es basa en tecnologies compactes originals, de baix consum i alta precisió.

Liderat per l'empresa Seiko Epson Corporation, amb seu al Japó, el Grup Epson compta amb més de 68.000 empleats distribuïts en 96 empreses de tot el món i es sent orgullós de les actuals contribucions al medi ambient mundial i a les comunitats en les que opera.

Més informació a http://global.epson.com

Sobre Epson Europe

Epson Europe BV, amb seu a Amsterdam, és la seu central regional del Grup per a Europa, Orient Mitjà, Rússia i Àfrica. Amb una força de treball de 1.727 empleats, les vendes d'Epson Europe per a l'any fiscal 2012 van ascendir a 1.540 milions d'euros.

Més informació a http://www.epson.eu

Sobre Epson Ibérica

Epson Ibérica, S.A.U. ostenta el lideratge en el mercat ibèric d'impressores de diferent tecnologia i videoprojectors. Formada per un equip humà de 150 persones, en l'exercici fiscal 2013 la companyia ha assolit unes vendes de 77.080.000 d'euros (tancament 31/03/14). Una destacada posició de mercat que respon a la filosofia de treball en equip i a la millora constant d'un grup humà cohesionat.

Més informació a http://www.epson.es

Sobre i2CAT

La Fundació i2CAT és un centre tecnològic que impulsa activitats d’R+D+i en tecnologies d’Internet dins la indústria de les TIC. El centre té una àmplia experiència en múltiples projectes d’R+D a nivell nacional i internacional, liderant la introducció i la integració de les TIC en els principals sectors econòmics (sanitat, educació, audiovisual, indústria, cultura, telecomunicacions) com a mitjà per millorar la productivitat i la competitivitat de les empreses i el benestar de les persones.

Més informació a http://www.i2cat.net

Facebook Twitter Twitter More...