Es presenta a Rubí la implantació del projecte SODALES

Demà dimecres 26 de novembre tindrà lloc la presentació de la implantació del projecte SODALES al polígon de La Llana, a Rubí. Es tracta d’un projecte europeu de recerca del 7è Programa Marc desenvolupat per un consorci de cinc entitats d’Espanya, Portugal, Israel, Regne Unit i Alemanya i coordinat per la Fundació i2CAT. L’objectiu és fer recerca en xarxes d’accés de nova generació utilitzant fibra òptica i tecnologies de ràdio.

Després de dos anys de desenvolupament del projecte, que compta amb un finançament de dos milions d’euros, en el tercer i darrer any es plantegen diferents proves pilot de les tecnologies desplegades, una de les quals es durà a terme al municipi barceloní de Rubí, gràcies a les infraestructures que s’han desplegat dins el projecte SmartPAE, impulsat per l’Ajuntament de Rubí. Es tracta, per tant, d’un exemple clar de com, quan el sector públic fa accions per millorar la competitivitat, afavoreix sinèrgies interessants que permeten millorar els serveis als seus ciutadans i empreses.

La prova pilot a Rubí consistirà en la interconnexió d’empreses amb fibra òptica i ràdio per oferir serveis d’alta capacitat, amb l’objectiu final d’aconseguir la implantació definitiva a nivell comercial. Aquestes empreses disposaran de 100Mbps simètrics amb cadascuna de les tecnologies, en funció de les infraestructures disponibles, que els permetrà, d’una banda, optimitzar la xarxa i reduir costos i, de l’altra, millorar la competitivitat.

Aquesta prova incorporarà les solucions tecnològiques desenvolupades dins el marc del projecte SODALES i serà gestionada per l’operador de proximitat APFUTURA, un petit operador que ofereix serveis de proximitat a zones amb problemes de cobertura per part dels grans operadors.

L’acte de presentació es durà a terme a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Rubí, a les 12h, i comptarà amb la presència de Carme García, alcaldessa del municipi; Jordi Puigneró, director general de Telecomunicacions de la Generalitat; Sergi Figuerola, CTIO d’i2CAT; i Carlos Bock, CEO de l’empresa Apfutura.

Més informació:

Facebook Twitter Twitter More...