I Jornada eSalut Mental

La Fundació i2CAT organitza, juntament amb el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i el Clúster de Salut Mental de Catalunya, aquest acte amb l’objectiu de mostrar com les TIC poden ajudar al progrés de la salut mental al nostre país.

L’Auditori del Parc Sanitari Sant Joan de Déu serà l’escenari de la primera jornada sobre eSalut Mental, que es durà a terme el proper dijous dia 23 de gener. Sota el títol “Les TIC com a eina de suport”, l’acte comptarà amb un total de 25 ponents, que mostraran als assistents al llarg del matí quina és actualment l’estratègia de la UE en aquest àmbit i presentaran una primera plataforma d’experiències al nostre entorn, amb un especial protagonisme pel projecte Help4Mood, en el que i2CAT forma part del consorci.

El projecte europeu Help4Mood, iniciat l’any 2011 i que pretén aportar solucions tecnològiques al tractament de persones amb depressió major, es troba en l’actualitat en la fase final. Durant la jornada, es presentarà les característiques del sistema, els resultats obtinguts fins el moment, y detalls sobre els assajos clínics que en breu es duran a terme en el Regne Unit, Romania i Barcelona. 

El sistema es basa en la monitorització del pacient, permetent d’aquesta manera recol·lectar dades de forma no intrusiva i mitjançant l’ús de sensors no estigmatitzants. Aquestes dades determinen el comportament de l’agent virtual interactiu que es comunica amb el pacient de manera personalitzada en funció de la seva evolució.

Per a la inauguració de l’acte, comptarem amb Francisca García Lizana, Policy Officer de l’àrea de Health & Wellbeing Unit DG Connect del programa de Recerca i Innovació de la Unió Europea, així com l’Hble. Sr. Boí Ruiz, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Jaume Bosch, alcalde de Sant Boi, i Sebastià Sallent, director de la Fundació i2CAT.

La jornada comptarà també amb un espai amb demostracions pràctiques dels projectes presentats.

I Jornada eSalut MentalDia: 23 de generHora: de 9 a 14hLloc: Auditori Parc Sanitari Sant Joan de Déu. C/Doctor Antoni Pujades, 42, de Sant Boi de LlobregatPreu de la inscripció: 20 €Per a més informació, veure el programa de la jornada.

http://santboisalutmental.cat/imgfiles/salutmental/newsletter/salut_ment...

Facebook Twitter Twitter More...