i2CAT a la FIA d’Atenes

El workshop d’i2CAT, premi a la millor sessió de la FIA

La Fundació i2CAT ha estat present a la Future Internet Assembly (FIA), esdeveniment internacional de referència en l’àmbit de la Internet del Futur que va tenir lloc a Atenes del 17 al 20 de març. D’entre les múltiples sessions que es van gaudir durant aquests quatre dies, les temàtiques de les quals giraven entorn a la formulació del nou panorama tecnològic d’Internet basat en la integració i virtualització de xarxa amb cloud, així com en software, serveis i tecnologies que fan possible la innovació d’aplicacions, els organitzadors van decidir premiar la sessió sobre NFV (Network Functions Virtualization) realitzada per l’Àrea de Xarxes i Aplicacions Distribuïdes (DANA) d’i2CAT juntament amb Telefónica I+D.

Aquesta sessió, anomenada NFV: from hype towards actual implementation and Deployment, tenia com a objectiu principal oferir una visió de l’estat actual de l’NFV i identificar i discutir quins són els moviments més importants a donar per a l’adopció de solucions que compleixin amb NFV dins els entorns de producció. L’organització va decidir atorgar-li el Premi a la millor sessió de la FIA per el seu èxit.

Per la seva banda, Sergi Fernández, cap de la Unitat Audiovisual d’i2CAT, va participar a la sessió prèvia de la FIA, destinada a fomentar una discussió sobre el camí que ha de prendre la Internet del Futur i com les noves plataformes basades en TIC poden donar suport al desenvolupament de les indústries creatives més fortes i competitives.

Durant tot l’esdeveniment, es van celebrar debats interessants i pioners, així com reunions privades, que obren noves oportunitats de col·laboració per a i2CAT. A més, membres de l’àrea del DANA van representar i2CAT en múltiples projectes relacionats amb la mateixa temàtica mitjançant la participació en els estands d'exhibició dels projectes. 

FIA Atenes 2014 és la 11ena edició de l’Assemblea d’Internet del Futur (FIA), la qual és una col·laboració de més de 150 projectes que tenen com a objectiu enfortir les activitats europees sobre la Internet del Futur per mantenir la competitivitat europea en el mercat global. 

Facebook Twitter Twitter More...