I2CAT organitza la primera Jornada Municipal SmartCat

El secretari per a la Governança de les TIC va inaugurar la jornada municipal SmartCAT, esdeveniment centrat en la temàtica de la mobilitat i les smart cities.

  Dijous, 14 d’abril de 2016.- La jornada municipal SmartCAT és una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya en el marc de la seva estratègia SmartCAT i executada per i2CAT.

L’esdeveniment, que va comptar també amb la col·laboració de Fujitsu, LocalRet, Diputació de Barcelona i Barkeno, es va centrar en la temàtica de la mobilitat i les smart cities i diverses empreses i consistoris van explicar casos d’èxit arreu del territori català.

Durant l’acte Josep Paradells va fer una presentació de les solucions tecnològiques aplicades a la mobilitat.

Tot seguit es van presentar solucions tecnològiques de l’àmbit de la mobilitat que s’han aplicat a diversos municipis catalans.

Empreses com Fujitsu, Sensefields, Vodafone, Simon, eCooltra van exposar les seves solucions aplicades a municipis com el de Reus, L’Escala o Figueres.

Com per exemple: Gestió smart de l’aparcament urbà, la plataforma Spatiowl, Traçabilitat dels desplaçaments dels turistes, Big Data aplicat en l’àmbit de la gestió dela mobilitat...

 L’acte, que es va tancar amb un esmorzar de networking, també va suposar una ocasió única per compartir experiències i reflexions sobre com ha de ser la mobilitat del futur. Així mateix, s’ha donat a conèixer cinc empreses del projecte Catalonia SmartLab que estan preparades per iniciar proves pilots de les seves solucions i productes smart en entorns reals: Big Data Aplicat a transport públic, App de mobilitat urbana, Transport públic compartit sota demanda...

 Catalonia SmartLab és una de les actuacions identificades dins de l’estratègia SmartCAT del Govern català, que pretén convertir el país en una Smart Region de referència internacional, per impulsar el desplegament de projectes de ciutats intel·ligents a Catalunya.

 EN la seva intervenció, Jordi Puigneró va explicar que “l’evolució tecnològica ens permet que el país ofereixi ocupació de qualitat i futur arreu del territori” . Així mateix ha afirmat que és important compartir “les experiències de projectes smart city i de mobilitat en l’àmbit municipal per seguir millorant”.

Facebook Twitter Twitter More...