i2CAT participa en un nou TNA

Gracies al projecte Visionair (EC FP7 Grant Agreement 262044) i les seves accions transnacionals (TNA), enginyers de telecomunicacions de la Unitat Audiovisual d’i2CAT i creatius dins de les arts escèniques i la dansa de la Université de Strasbourg (UFR des ARTS danse)  es trobaran a Barcelona per executar varis experiments amb entorns distribuïts per tal de portar les arts performatives a un nivell superior utilitzant sistemes de multiconferència, transmissions multimèdia i en xarxa.  Serà del 4 al 13 d’agost quan s’habilitarà un espai de co-creació dins de les instal·lacions de Fabra i Coats Fàbrica de Creació on representants de les dues entitats investigaran noves metodologies, posaran en pràctica i compartiran els seus coneixements i experiències en unes jornades en forma de tallers i experimentació.

El punt final d’aquestes sessions tindrà com a escenari la demostració en directe dels resultats amb la participació en el 1er cyberespectacle de dansa distribuït, “dQ14 Dancing in SpacE” que tindrà lloc el dimarts 12 d'agost i que comptarà amb la participació d’artistes de punts tant dispars del planeta com Praga, Barcelona, Miami i Nantou (Taiwan) que estaran interconnectats online. Aquesta acció trans-nacional comptarà amb la col·laboració entre Internet2 Arts & Humanities Group i l’APAN eCulture WG.

Aquesta iniciativa, basada en una investigació duta a terme conjuntament amb Konic (una plataforma artística amb base a Barcelona dedicada a la creació contemporània amb un enfocament en l'aplicació de les tecnologies interactives en projectes artístics), suposa un pas endavant en la facilitació i experimentació amb nous mètodes i usos de la tecnologia dins de les arts escèniques, que es posaran a disposició d'artistes i es provarà la seva eficiència dins d'un cas real.

En definitiva, aquest TNA obrirà noves portes d'experimentació i creació utilitzant formats avançats d'entorns visuals en el camp de la telemàtica i esdeveniments distribuïts. Les utilitats potencials són molt riques des del punt de vista tècnic i també des del punt de vista artístic i els resultats de l'experiència seran presentats en un futur pròxim.

Image by APAN

Facebook Twitter Twitter More...