i2CAT participa a l’IEEE GLOBECOM

La Fundació i2CAT ha estat una de les entitats de recerca que ha participat activament a l’IEEE GLOBECOM, que va tenir lloc a Austin (EUA) del 8 al 12 de desembre, amb la presentació de tres projectes de recerca en tecnologies de xarxa en els quals està treballant. Aquest esdeveniment és una de les conferències de referència en el món de les TIC, i la conferència de referència de l’IEEE Communications Society.

D’una banda, l’Àrea de Xarxes i Aplicacions Distribuïdes (DANA) d’i2CAT va dur a terme la demostració "Inter-controller Virtualized Routing Function", dins de l'Industry Panel relacionat amb Network Functions Virtualization (NFV). Va consistir en la presentació d'un prototipus per virtualitzar la funció d'enrutament de diversos controladors de xarxes definides per software (SDN Controllers), i per gestionar i orquestrar de manera dinàmica l'enrutament seguint el paradigma NFV, de manera que qualsevol canvi en aquesta funció virtualitzada no afecta la continuïtat del servei. El prototipus va estar funcionant al llarg de tota la jornada inaugural al centre d´exposicions del congrés.

La segona presentació feia referència a l’article "Software-Defined Wired-Wireless Convergence: the SODALES Approach", realitzat durant el workshop Wireless Optical Convergence in support of Cloud Services. L'article, escrit per Jordi Ferrer, Carles Bock, Eduard Escalona i d’altres membres del projecte SODALES d’i2CAT, presenta el pla de gestió de SODALES, basat en OpenNaaS, com una solució de futur per tal d'habilitar la convergència de xarxa fixa i mòbil per a les comunicacions de la Internet del Futur.

Finalment, el DANA va tenir l’oportunitat de ser l’encarregat de dur a terme el tutorial RINA, l’objectiu del qual era proporcionar als assistents una introducció dels conceptes, motivació i estat de l’art de l’arquitectura de xarxa RINA, una de les alternatives més prometedores al TCP/IP. El tutorial es va dividir en dues parts: una dedicada a la teoria i als conceptes d’aquesta nova arquitectura, i una altra que va explicar casos d’ús reals que motiven el seu desplegament. La sessió, de més de tres hores de durada, va finalitzar amb una demostració en viu del prototip IRATI que està desenvolupant i2CAT amb l’arquitectura de xarxa proposada.

L’IEEE GLOBECOM és un acte de referència a nivell mundial en l’àmbit de recerca en TIC. Cada any atrau l’entrega de més de 3.000 articles científics, dels quals només els millors són seleccionats per a les presentacions a través d’un comitè d’experts format per més de 1.500 persones. La conferència es celebra anualment als Estats Units i agrupa uns 2.000 científics, recercaires i representants de la indústria d’arreu del món.

Per a més informació: 

De la conferència: http://globecom2014.ieee-globecom.org/

Del prototipus de virtualització (ID-4): http://globecom2014.ieee-globecom.org/demos.html#ID4

Del tutorial RINA: http://globecom2014.ieee-globecom.org/Grasa.pdf

Facebook Twitter Twitter More...