i2CAT, present a l’Smart City Expo

La Fundació i2CAT serà present a la propera edició de l’esdeveniment professional de referència mundial en l’àmbit de les ciutats intel•ligents, l’Smart City Expo, que tindrà lloc del 18 al 20 de novembre al Recinte Gran Via de Fira Barcelona. Amb un estand propi localitzat dins l’espai de la Generalitat de Catalunya (B232), i2CAT presentarà, d’una banda, una nova tecnologia  aplicable al desplegament d’infraestructures  smart cities i, de l’altra,  aplicacions desenvolupades sobre les MOVERIO smart glasses d’Epson .

Pel que fa a la nova tecnologia per a les ciutats intel·ligents, permetrà reduir dràsticament el cost de desplegament d’infraestructures de sensors i el temps en la creació, validació i desplegament de nous serveis, que són un dels principals factors que dificulten l’adopció de les smart cities. D'acord amb aquesta tecnologia, sensors de molt baixa potència es poden desplegar per tota la ciutat, que disposen d'una vida útil de diversos anys. Per tal de reduir al mínim els costos d'infraestructura, s'utilitzen gateways mòbils muntats en vehicles públics  que recuperen les dades emmagatzemades als sensors que el vehicle es troba al llarg del camí. La demostració d’aquesta tecnologia es durà a terme la jornada del dijous dia 20, acompanyada d’una presentació sobre els models de desplegament d’infraestructures de sensors en smart cities.

En relació a les MOVERIO smart glasses, el proper dimecres dia 19 es presentarà l’acord entre Epson i i2cat per a crear un Centre de Competències que permeti impulsar el desenvolupament de nous productes i serveis sobre la tecnologia MOVERIO a diferents àmbits, com ara la indústria, la salut, la cultura, entre d’altres.

D’altra banda, la Generalitat de Catalunya presentarà el proper dia 19 l’estratègia SmartCAT, per tal de fer de Catalunya una Smart Region de referència al món, en la qual i2CAT també hi participarà.

Aquesta és l’agenda de presentacions i participacions d’i2CAT al llarg d’aquests dies:

  • 18/11, Artur Serra participarà moderant la taula rodona de la City Innovation Summit .
  • 18/11, a les 18:00h: Artur Serra presenta a l’estand de la Generalitat la iniciativa Catalunya Living Labs.
  • 19/11, a les 16:30h: Presentació SmartCAT a la sala 7 del Hall 2, amb la presència del conseller Felip Puig, el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació Jordi Puigneró i el director Net Futures de la Comissió Europea, Mario Campolargo.
  • 19/11, a les 17h45: Presentació a l’estand de la Generalitat del Centre de Competències MOVERIO, les smart glasses d’EPSON.
  • 20/11, a les 10:00h: Presentació a l’estand de la Generalitat de la nova tecnologia per a les infraestructures de sensors i dels models de desplegament, per part de la Unitat de Tecnologies Ubiqües d’i2CAT.


Facebook Twitter Twitter More...