i2CAT presenta al Citilab Cornellà el nou Centre de Competència Moverio

i2CAT presenta al Citilab Cornellà el nou Centre de Competència de les smart glasses Moverio d’Epson

La Fundació i2CAT va presentar el passat 22 de gener el nou Centre de Competència Moverio, dins la jornada sobre realitat augmentada que va tenir lloc al Citilab Cornellà, Augmented Reality & Industry. La presentació va posar en coneixement dels assistents aquest nou centre creat per i2CAT i Epson i que pretén convertir Catalunya en referent a nivell europeu en l’àmbit de les aplicacions de caire professional per a ulleres intel·ligents.

L’acte va comptar amb la presència de més de 40 professionals del grup de realitat augmentada Meetup AR Barcelona. Es tracta d’un grup format per desenvolupadors, emprenedors, dissenyadors, professors, estudiants i periodistes interessats en aquest àmbit i orientat a compartir coneixement i experiències en aquesta tecnologia.

La Fundació i2CAT va explicar davant els professionals del sector quin és el principal objectiu d’aquest Centre de Competència de recent creació: afavorir el desenvolupament i la innovació aplicada a les smart glasses Moverio per potenciar l'ús de la realitat augmentada en l'àmbit professional. També es van destacar les àmplies possibilitats d’aquestes aplicacions en l’entorn industrial, com ara el manteniment d'instal·lacions, serveis tècnics de reparació de motors, formació interactiva d'operadors per a nous productes del sector de l'automoció, assegurament de la qualitat i ajudes a la creació de nous productes, entre d'altres. Entre d'altres exemples pràctics, es va dur a terme una demostració de visualització mitjançant realitat augmentada de diferents tipus de packaging per a productes líquids, que permetria veure en format 3D quin seria el resultat i al mateix temps personalitzar-lo escollint entre diferents colors, tipus de taps, etiquetes, volums...

El Centre de Competència Moverio desenvolupat per i2CAT i la multinacional Epson es va fer realitat el passat 16 de gener en un acte entre ambdues entitats amb la voluntat de crear un marc comú de recerca en una àrea de gran potencial de creixement en àmbits tan diversos com eHealth i dependència, smart cities i smart regions, Internet industrial, o creativitat i cultura. L'acord, pel qual Epson passa a formar part del patronat d'i2CAT, permetrà consolidar Catalunya com un centre d'excel·lència a nivell europeu, un punt de trobada estratègic per a desenvolupadors, clients i proveïdors d'aplicacions per a ulleres intel·ligents. El Centre de Competència pretén esdevenir un element tractor d'innovació que estarà obert a la participació i col·laboració de tot el teixit empresarial.

Pel que fa a les ulleres de la multinacional Epson sobre les que es treballarà, les smart glasses Moverio BT-200 estan equipades de tecnologia avançada, que permet extreure el màxim partit a aplicacions noves de realitat augmentada o veure contingut en 3D d'alta definició. Les ulleres intel·ligents són, a més, l'únic model disponible al mercat que permet la visió transparent i binocular, fet que obre la porta a una gran quantitat de possibles usos per a particulars i empreses. 

Facebook Twitter Twitter More...