i2CAT presenta CREATI-FI a la jornada d’AMETIC

i2CAT presenta CREATI-FI a la jornada d’AMETIC

El passat dia 19 de març, la Fundació i2CAT va ser convidada a presentar el projecte CREATI-FI dins la jornada que AMETIC i Red.es van celebrar a Madrid. A la jornada, l’objectiu de la qual era informar sobre les noves vies de finançament que s'obren a les pimes i als emprenedors TIC en el marc europeu del nou Horitzó 2020, i2CAT va presentar l’oportunitat que representa la nova fase del projecte per al col·lectiu. 

En aquest sentit, CREATI-FI permetrà en la seva tercera fase obrir les principals plataformes europees d’Internet del Futur a noves pimes i emprenedors, als quals se’ls finançarà un primer desenvolupament de fins a 125.000 euros. El projecte compta amb un finançament de 6 milions d’euros, i el 80% d'aquest pressupost es destinarà a aquest sector.


i2CAT hi participa des del 2013, entrant a la segona fase a través del projecte FI-CONTENT+, que té com a àrees de treball els serveis de social TV interactius, el desenvolupament de serveis d’informació d’smart cities i les aplicacions de pervasive gaming. (http://mediafi.org)

El Dr. Artur Serra, adjunt a Direcció de la Fundació i2CAT, va iniciar el seu discurs a la jornada parlant del programa Future Internet PPP, “l'esforç més important de la Comissió Europea per impulsar la innovació dins el camp de la Internet avançada”. Aquest programa, que “inicialment va ser liderat per les empreses de telecomunicacions europees partint d'un fort finançament en la innovació en tecnologia de xarxa, ha anat evolucionant i, en la seva tercera fase, vol obrir-se als desenvolupadors i als emprenedors, que són els que estan creant nous llocs de treball”, va afegir.

La jornada, sota el títol “Oportunitats de finançament per a pimes innovadores i emprenedores”, va reunir més de 200 assistents. Com va indicar Xavier Castillo, responsable de l’àrea d’emprenedoria d’AMETIC, “aquesta jornada significa l'inici d'un nou interès de la Comissió Europea en obrir canals de finançament per a la innovació envers les pimes i els emprenedors”.


Facebook Twitter Twitter More...