i2CAT treballa en la televisió connectada i híbrida

El passat 6 de desembre, la localitat de Gurb (Barcelona) va iniciar les proves pilot del projecte europeu TV-RING, que lidera la Fundació i2CAT. Per al pilot, la Fundació ha comptat amb la participació de TV3 i l’empresa Abertis Telecom.  Les llars participants en aquest projecte van rebre un aparell de televisió d’última generació que els permetrà accedir als serveis i continguts creats per TV3 especialment per a aquesta prova i que hauran de valorar.

Aquestes proves estan orientades a la creació d’escenaris avançats en televisió connectada que el desenvolupament de les noves normes HbbTV faciliten. S’ha escollit el municipi de Gurb per l’extensa xarxa de fibra òptica de què disposa, gràcies a l’operadora de telecomunicacions GuifiNet, que també col•labora en el pilot.

Per desenvolupar les proves, els tres socis del projecte cedeixen, durant la durada del pilot, un aparell de televisió d’última generació a cadascuna de les 21 llars que s’han ofert voluntàries a participar en les proves. Com a contrapartida, aquestes famílies adquireixen el comprimís de participar en diferents activitats d’avaluació i monitorització del funcionament de les aplicacions desenvolupades durant el pilot. Un cop finalitzat el pilot, es preveu que els serveis més interessants es posin a disposició de tot el públic que tingui un aparell de televisió HbbTV 1.5 a casa.

El projecte TV-RING, cofinançat per la Comunitat Europea mitjançant el programa CIP ICT PSP, té una durada prevista de trenta mesos i està liderat per la Fundació i2CAT, centre de recerca en tecnologies d'Internet de Catalunya. A part del pilot català, altres socis porten a terme projectes pilot al land de Berlin-Brandenburg Brandenburg (Rundfunk Berlin-Brandenburg) i a Holanda (Stichting Nederlandse Publieke Omroep).

Paral•lelament al pilot, es presentaran els resultats del projecte a la jornada “TV Conectada”, que organitzen els consorcis dels projectes TV-RING i ConTVLAB i que tindrà lloc a Saragossa el proper dia 20 de gener de 2015.

La jornada proposa reunir a professionals del sector per discutir l’estat del sector a Espanya, conèixer la percepció dels usuaris sobre els nous serveis oferts, presentar d’altres iniciatives similars a nivell internacional i realitzar demostracions d’aplicacions interactives, així com dues sessions paral•leles orientades al desenvolupament d’aplicacions i a l’estudi de noves oportunitats per al sector. La sessió també té per objectiu afavorir les sinergies entre els participants per treballar en aquest àmbit.

Per a més informació de l’acte: web.itainnova.es/workshoptvconectada

Per a més informació del projecte: www.tvring.eu

Facebook Twitter Twitter More...