ICUB ha llançat el projecte APPS&CULTURA

El 26 de juny hi haurà un esdeveniment PRE-HACK de formulació d'idees d'aplicacions al Disseny Hub Barcelona 

APPS & CULTURA anima la creació d'apps per impulsar la cultura de Barcelona des del mòbil

Barcelona, 17 de juny de 2014.- La Direcció de Creativitat i Innovació de l’Institut de la Cultura de Barcelona (ICUB) ha llançat el projecte APPS&CULTURA per aliar la cultura de la ciutat amb el talent dels creadors d’aplicacions mòbils, amb la finalitat d’aprofitar tot el potencial que hi ha a l’ecosistema mòbil en benefici del sector creatiu i del conjunt dels ciutadans.

APPS&CULTURA, que s’emmarca també en l’Apps4BcnPRO, l’ecosistema de les apps impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, és una convocatòria oberta a desenvolupadors, dissenyadors i altres professionals, així com a qualsevol persona que tingui una bona idea d’aplicació mòbil per donar resposta als reptes establerts. Es tracta d’un procés gratuït i obert en el qual els participants rebran el suport continuat online de mentors especialitzats que els ajudaran en el procés de transformar les seves idees en apps disponibles a les botigues de descàrrega.

El Disseny Hub Barcelona acollirà el 26 de juny un esdeveniment PRE-HACK

El 26 de juny hi haurà un esdeveniment PRE-HACK de formulació d’idees al Disseny Hub Barcelona a les 18.00 hores on els assistents podran esbossar els projectes d’aplicacions mòbils que vulguin desenvolupar durant l’estiu i amb el suport dels mentors. La inscripció és gratuïta en aquest link.

Entre tots els projectes presentats a APPS&CULTURA, 10 finalistes competiran a la final, en un acte obert al públic previst per al 22 de setembre. Els tres guanyadors rebran premis en metàl•lic (8.500 euros en total) i passaran a la segona fase del projecte en el que rebran recolzament d’acceleració dels seus projectes per a madurar-los de cara a obtenir inversió i assolir sostenibilitat comercial.

Addicionalment, APPS&CULTURA s’ha unit a Europeana, un nou projecte europeu que promou la reutilització dels recursos del patrimoni cultural d’Europa mitjançant una plataforma que dóna accés a més de 30 milions d’objectes del patrimoni cultural digitalitzat d’Europa procedents de biblioteques, museus, arxius i col•leccions audiovisuals. D’aquesta forma, tots els participants d’APPS&CULTURA podran accedir també a la convocatòria que ha llançat Europeana per a crear aplicacions mòbils.

Aquesta segona convocatòria anual de l’APPS&CULTURA, remarca Inés Garriga, directora de Creativitat i Innovació a l’ICUB, “pretén reforçar la complicitat de les comunitats creatives i tecnològiques per a impulsar la creació d’aplicacions mòbils destinades a facilitar el descobriment personalitzat de l’oferta artística, patrimonial i cultural de Barcelona i fer-la més accessible a tots els públics, també especialment als turistes”. A més, enguany, a la segona edició d’APPS&CULTURA, “hem afegit algunes novetats, com una col·laboració amb Europeana, i una fase d’acceleració per fer el concurs més atractiu”, destaca Garriga. 

La primera convocatòria d’APPS&CULTURA va suposar un impuls a la creació de 22 aplicacions mòbils. La guanyadora va ser l’app Meet2go, que posa en contacte persones amb gustos similars per anar a concerts i festivals. L'aplicació mòbil social Unique Visitors, que permet crear, compartir i consultar itineraris de visita a museus, va ser reconeguda amb el premi al concepte més innovador i també va ser l’app més votada pel públic.

APPS&CULTURA forma part del programa de l’Ajuntament de Barcelona APPS4BCN/LAB, destinat a connectar diferents àmbits de la ciutat amb les oportunitats de desenvolupament que ofereixen les aplicacions, en el context de Barcelona com a capital del mòbil. 

Per ampliar la informació sobre APPS&CULTURA, podeu adreçar-vos a:

Institut de Cultura de Barcelona
Departamento de Prensa
Palau de la Virreina. La Rambla, 99
08002 Barcelona
Teléfono 93 316 10 69
[email protected]

dotopen
Gabinete de Comunicación
Zamora, 46-6
08005
Teléfono 630425169
[email protected]

 

APPS&CULTURA es pot seguir a Twitter amb el hashtag #appscultura

També trobareu informació a http://barcelonacultura.bcn.cat/innovacio

Facebook Twitter Twitter More...