Jornades APP a Girona, 1-3 d’octubre 2014

La seu de CaixaForum a Girona acollirà durant tres dies, de l’1 al 3 d’octubre, conferències, taules rodones i demostracions de tecnologia multimèdia i aplicacions amb Realitat Augmentada.

Les Jornades APP, organitzades per la Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura, Fundació i2CAT i Kònic thtr, presentaran les oportunitats que les aplicacions per a dispositius mòbils i la tecnologia de la Realitat Augmentada ofereixen al patrimoni cultural i natural i al turisme.  Experts en aquests àmbits exposaran el potencial que representen les tecnologies més innovadores per al sector del turisme cultural. Artur Serra, Director Adjunt de la Fundació i2CAT, participa el dia 2 d’octubre en una de les taules rodones per parlar sobre els avantatges i reptes de la Realitat Augmentada per a la difusió del patrimoni i la promoció del turisme.

D’entre les activitats programades, destaquen també les projeccions de video mapping sobre edificis emblemàtics de la ciutat i les presentacions de les aplicacions multimèdia desenvolupades per la Fundació i2CAT i Koniclab específicament pel jaciment d’Empúries.

El divendres 3 d’octubre tindrà lloc la presentació d’Empúries+, una aplicació pilot basada en la realitat augmentada desenvolupada íntegrament per i2CAT que ofereix una nova interpretació del Jaciment Arqueològic d’Empúries a través de solucions innovadores. D’entre les seves múltiples funcionalitats, destaca les reproducions en 3D a partir de referencies arquitectòniques dels edificis més emblemàtics de l’època grega i romana, que permetrà descobrir a tots les visitants com éren els edificis d’Empúries en els seus orígens en un entorn 3D en moviment i en temps real. 

Les Jornades APP s’organitzen en el marc del projecte europeu International Augmented Med (IAM), finançat pel Programa de veïnatge de la UE a la Conca Mediterrània ENPI CBC MED 2007-2013, i que té com objectiu promoure l’ús de tecnologies multimèdia per millorar el patrimoni cultural i natural i donar suport a la indústria del turisme.

Més informació sobre les jornades i el programa aquí.

Ja pots inscriure’t per assistir a les jornades gratuïtament aquí.

Facebook Twitter Twitter More...