L’app Terrassa Augmentada ha estat premiada

L'aplicació per a dispositius mòbils Terrassa Augmentada, desenvolupada per la Unitat Audiovisual de Fundació i2CAT i el projecte d'eines tecnològiques educatives del mNACTEC, reben un dels guardons del Premio Iberoamericano de Educación y Museos 2014

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha estat guardonat amb  el V Premio Iberoamericano de Educación y Museos pel seu projecte “Eines tecnològiques als museus científics: educació dins i fora de l’aula” que combina el territori presencial –museu i ciutat– amb les tecnologies digitals a través d'Internet i les aplicacions en mòbils intel·ligents, concretant-se en quatre accions dutes a terme pel museu entre les quals es destaca l’aplicació “Terrassa Augmentada” que es va llençar als markets disponible tant per a dispositius Android com iOS el passat mes de maig. Terrassa Augmentada és una aposta renovadora i sostenible que revaloritza el patrimoni cultural i industrial de la ciutat. D’entre les múltiples funcionalitats ofertes per l’App, destaca la Realitat Augmentada, que permet als usuaris visualitzar el món real i el virtual en temps real, superposant fotografies històriques dels edificis més emblemàtics de la Terrassa industrial i modernista en el seu entorn real.

Aquest premi el concedeix el programa Ibermuseos, una iniciativa de cooperació dels països iberoamericans per al foment de polítiques públiques en l’àmbit dels museus i premia projectes museístics de caràcter educatiu que afavoreixin el desenvolupament personal i la cohesió social. S’han presentat als premis més de 130 projectes de 14 països iberoamericans, que han estat avaluats per un comitè tècnic format per especialistes de 10 països iberoamericans (Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Equador, Espanya, Mèxic, Perú, Portugal i Uruguai). 

El projecte del mNACTEC i l’aplicació Terrassa Augmentada han quedat en quart lloc dins dels 13 projectes finalistes premiats, essent el primer dels dos finalistes espanyols. La dotació del premi és de 5.000 dòlars.

A més a més, dins del marc de la setmana de la ciència, el proper 20 de novembre, el mNACTEC celebrarà una Jornada d'acció educativa i eines tecnològiques on la Fundació i2CAT hi ha estat convidada a participar en la sessió el patrimoni cultural del futur: el repte d'utilitzar els mòbils per accés a nous públics  i presentar l’aplicació Terrassa Augmentada entre el públic assistent.  

Més informació sobre la jornada aquí

Per a assistir com a públic, la inscripció és gratuïta i l’aforament limitat. Cal reservar plaça aquí 

Facebook Twitter Twitter More...