La Fundació i2CAT lidera el projecte europeu TV-Ring

Aquest mes de setembre ha començat el projecte TV-Ring: Testbeds for Connected TV services using HbbTV. Com a primer acte oficial, els dies 18 i 19 de setembre, es celebrarà la reunió inaugural que acollirà i2CAT a la seva seu de Barcelona. L’acte comptarà amb l’assistència de diversos representats de les entitats participants. En aquesta reunió es té previst presentar el projecte i exposar el seu plantejament per tal d’iniciar d’aquesta manera les tasques que s’allargaran fins a principis de 2016.

El projecte, que compte amb el finançament de la Comissió Europea mitjançant el programa CIP (Competitive and Innovation Programme), es centrarà principalment en l’execució de tres pilots a tres regions europees. Els pilots serviran de banc de proves per a aplicacions avançades de Connected TV emprant la plataforma HbbTV i xarxes avançades de gran ample de banda (NGA). Gràcies a TV-Ring, usuaris d’arreu d’Europa podran accedir, provar i avaluar diversos tipologies d’aplicacions com ara: utilització de second screen, UHD streaming o transmissió de múltiples fluxos de vídeo, entre d’altres, en un entorn real. 

TV-Ring comptarà amb un consorci format per 8 entitats de 4 nacionalitats diferents: catalanes, alemanyes, holandeses i belgues. El projecte té com a objectiu final demostrar el potencial que té per a la indústria creativa l’ús i la producció de formats transmedia i  televisió multistream. Per aquest motiu, el projecte compta amb una vessant fortament orientada a la difusió dels resultats i del potencial que aquests ofereixen, sobretot a petites i mitjanes empreses del sector de la industria interactiva i multimèdia.

Un dels altres punts forts de TV-Ring és la creació d’un fòrum professional (Open Connected TV Forum), on no només es fomentarà l’intercanvi de coneixement i bones pràctiques, sinó que també realitzarà trobades i tallers amb actors rellevants de la indústria audiovisual per intercanviar opinions i estratègies pel futur de la televisió.

Aquesta primera reunió, representa al tret de sortida a 30 mesos de treball intens on la Unitat Audiovisual d’i2CAT Coordinarà el projecte i on hi cooperaran entitats de renom internacional com les Televisions públiques de Berlin-Brandenburg (Rundfunk Berlin-Brandenburg), Catalunya (Televisió de Catalunya) i Holanda (Stichting Nederlandse Publieke Omroep), proveïdors de serveis (Retevisión), empreses desenvolupadores d’aplicacions (People’s Playground), així com també Centres de Recerca i Universitats europees (Institut fuer Rundfunktechnik, Fundació i2CAT i Katholieke Universiteit Leuven). 

Per a més informació, es pot consultar la web d’i2CAT o la web del projecte.

Facebook Twitter Twitter More...