Noves solucions d’i2cat al Mobile World Congress

Un any més, la Fundació estarà present a la principal fira mundial de mòbils que tindrà lloc a Barcelona del 24 al 27 de febrer de 2014, el Mobile World Congress. En aquesta ocasió ho farà per presentar dues demos, una específica per a la monitorització de vehicles mitjançant la sensorització existent en telèfons intel•ligents, i una altra per a la localització en interiors emprant la llum. Aquests dos projectes seran presentats per la Unitat de Tecnologies Ubiqües de la Fundació i2cat conjuntament amb el grup de xarxes sense fils de la UPC al pavelló App Planet, destinat a l’univers de les aplicacions mòbils.

Concretament, la primera demo mostrarà com, mitjançant el propi telèfon mòbil, és possible no només obtenir dades de geoposicionament, sinó interactuar directament amb un vehicle amb la finalitat d’obtenir i registrar multitud de paràmetres relacionats amb la conducció, com ara el consum instantani de combustible, les frenades i acceleracions del conductor o fins i tot, la presència de sots a l’asfalt. Així, s’espera que aquesta tecnologia pugui donar peu a desenvolupar aplicacions de control de flotes, d’anàlisis de patrons de conducció que permetin generar recomanacions o de seguretat que puguin realitzar una trucada d’emergència automàtica en cas d’accident.

Per una altra banda, es presentarà en el congrés un nou sistema per a la localització a interiors, un dels “punts dèbils” del geoposicionament. A dia d’avui, existeixen al mercat sistemes de posicionament en interiors basats en radiofreqüència, però aquests són poc precisos i la seva instal•lació és costosa.

Per superar les limitacions dels productes actuals, des d’i2cat s’està estudiant com utilitzar llum visible generada per lluminàries LED com a sistema de posicionament, tecnologia coneguda com VLC (Visible Light Communications). A través d’una aplicació, la informació generada mitjançant la llum podrà ser captada per un dispositiu mòbil comercial. Aquest fet obre un ampli ventall de possibilitats de localització per a espais com museus, hospitals, magatzems, mapes de centres comercials, aeroports, hotels i molts altres indrets on l’usuari pot rebre informació del seu entorn.

Per veure les demostracions d’aquests sistemes i d’altres projectes, us podeu dirigir a l’estand d’i2cat en el Mobile World Congress, ubicat en el Pavelló App Planet - Hall 8.1 Stand K48.

 

Facebook Twitter Twitter More...