Posada en marxa de l’aplicació “Terrassa Augmentada”

El passat 7 de maig va tenir lloc al mNACTEC (Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya) de Terrassa la presentació de l’aplicació desenvolupada per la Fundació i2CAT “Terrassa Augmentada”, una nova eina per a mòbils i tauletes que ofereix un itinerari per la Terrassa industrial i modernista a través de la tecnologia de la realitat augmentada. 

Un total de 19 edificis conformen aquest itinerari, des d’on el visitant pot, enfocant l’edifici amb la càmera del dispositiu mòbil, veure superposada una imatge de com era aquell edifici en l’època industrial. L’App permet també veure vídeos relacionats, escoltar anècdotes i curiositats i conèixer més sobre el lloc.

Durant la presentació de l’aplicació, la cap de projectes d’i2CAT Mercè López va explicar que “el que necessitàvem eren imatges antigues capturades des del mateix punt que podem veure ara visitant la ciutat”. D’aquesta manera, afegeix, “durant l’itinerari s’anirà trobant marques al terra que indiquen el punt de visualització mitjançant la realitat augmentada de les fotografies antigues que van ser preses des del mateix lloc temps enrere”.

“Terrassa Augmentada” és una aposta renovadora i sostenible que revaloritza el patrimoni cultural i industrial de la ciutat. Concebuda com un viatge amb suport TIC pel passat industrial i l’arquitectura modernista de Terrassa, aquesta aplicació posa a l’abast de tothom el ric patrimoni cultural terrassenc d’una manera atractiva, lúdica i interactiva. 

Disponible tant per a dispositius Android com iOS, l’aplicació ha estat íntegrament desenvolupada per l’Àrea Audiovisual de la Fundació, emmarcada dins el projecte europeu CreativeCH, que afavoreix la cooperació i innovació entre les institucions en els àmbits del patrimoni cultural digital, de la ciència i la tecnologia, i de les indústries culturals i creatives.

Facebook Twitter Twitter More...