Prova pilot del projecte SPECIFI

La prova pilot s’integra en el projecte europeu SPECIFI i mostra les potencialitats de l’Anella Cultural per crear nous llenguatges d’expressió artística.

El passat 9 d’abril, es va realitzar una performance des de tres espais diferents de manera simultània. Un pianista interpretava una peça, en el piano d’Isaac Albéniz de la Biblioteca Nacional de Catalunya, mentre dues alumnes del Conservatori Superior de Dansa ballaven des de diferents aules de la seu de l’Institut del Teatre. Tant la composició musical com la coreografia van ser creades específicament per l’ocasió.

Aquesta experiència és un exemple d’innovació, tant en el marc acadèmicpedagògic com en el de recerca en les arts escèniques. La vessant artística es complementa amb la tecnològica gràcies al programari desenvolupat per emetre àudio i vídeo en alta definició a través d’Internet.

El Departament de Cultura, l’Institut del Teatre i la Fundació I2CAT han mancomunat esforços per poder realitzar aquesta primera prova pilot, amb els resultats obtinguts s’estudiarà estendre aquestes experiències a d’altres ciutats i equipaments culturals que participen en el projecte europeu SPECIFI.

SPECIFI és l’acrònim d’Smart Platforms Enabling the Creative Industries for the Future Internet, un projecte europeu pressupostat amb un total de 5,7 milions d’euros que es desenvoluparà fins al juny de 2015. Aquest projecte pretén crear una Anella Creativa Europea de Ciutats i Regions intel·ligents que faciliti la personalització, lliurament i compartició de serveis innovadors en l’àmbit de les indústries creatives co-dissenyats amb els usuaris, a nivell local, regional i Europeu. L’Anella Creativa proveirà d’aquests serveis a través de fibra òptica i d’infraestructures sense fils.

El principi que regeix SPECIFI és que les Smart Cities necessiten anar més enllà de les millores relacionades amb les tasques de control (tràfic, pol·lució...) i de dades públiques. La promesa d’emprar les infraestructures i les plataformes obertes de la Internet del Futur de manera intel·ligent, centrades en l’usuari, és poder forjar vincles creatius entre ciutadans, administracions i PIMES de les indústries creatives, així com també entre les regions europees.

Podreu veure el vídeo de l’esdeveniment a la web de l’Institut del Teatre.

www.institutdelteatre.cat

Facebook Twitter Twitter More...