Resultats d’i2CAT al Mobile World Congress

La Fundació i2CAT va estar present un any més al Mobile World Congres, celebrat el passat mes de març a Barcelona, escenari idoni per donar a conèixer l’entitat, presentar les novetats i fer networking. Aquest any, el balanç de la participació de la Fundació ha estat especialment positiu, no només per l’èxit en les demostracions de novetats concretes que presentava i2CAT, sinó també per acords aconseguits arrel de les visites.

En aquest sentit, gràcies a la participació al congrés, la Fundació i2CAT es convertirà en Ambaixador de la IoT Solution World Congress, un congrés que tindrà lloc del 16 al 18 de setembre a la Fira Gran Via de Barcelona i que mostrarà les solucions més innovadores en un àmbit tecnològicament estratègic com és la Internet de les Coses.

Pel que fa a les demos presentades, la solució d’i2CAT que va despertar més interès va ser la transmissió d’informació mitjançant llums LED, tecnologia coneguda com VLC (Visible Light Communications). Aquesta tecnologia, que també va ser presentada per altres empreses importants com ara Fujitsu, va propiciar, entre d’altres converses, iniciar la relació amb una empresa de màrqueting del Brasil per tal de valorar la possibilitat de fer un projecte conjunt. A més, es van posar sobre la taula diverses aplicacions futures que es podrien desenvolupar amb aquesta tecnologia, com per exemple en l’àrea de cultura amb la inclusió en museus, en l’assistència de navegació per a invidents o en màrqueting basat en la posició, entre d’altres.

Pel que fa a l’àrea del DANA (Distributed Applications and Networks Area) de la Fundació i2CAT, es van presentar els avenços en l'entorn del concepte de virtualització de funcions de xarxa que s’estan desenvolupant al projecte europeu T-NOVA (Virtual Network Functions as a Service over Virtualised Infrastructures). En aquest sentit, la Fundació va formar part del primer grup de projectes europeus sota la iniciativa 5G (la nova generació de xarxes mòbils), que pretén definir el nou estàndard de comunicacions mòbils, fet que va propiciar nombroses reunions i contactes amb empreses importants com ara HP, Intel, Telefónica o Canonnical (Ubuntu), així com empreses locals d’interès per fer col·laboracions en l’àmbit de la innovació.

Facebook Twitter Twitter More...