Segona prova pilot de televisió connectada

Segona prova pilot de televisió connectada, dins del projecte europeu TV-RING, coincidint amb les eleccions municipals

Ahir durant l’emissió del programa “.Cat” i diumenge coincidint amb el programa especial sobre les eleccions municipals, es posarà en marxa una nova prova pilot del projecte europeu TV-RING, en què participen TV3, la Fundació i2CAT i  Cellnex Telecom. Diverses llars de la localitat de Gurb que col·laboren en el projecte podran provar l’ús de segones pantalles durant l’emissió en directe dels dos programes.

Dins del marc del projecte de recerca TV-RING sobre televisió híbrida HbbTV i amb motiu de les eleccions municipals d’aquest diumenge, TV3, juntament amb i2cat i Cellnex Telecom (abans Abertis Telecom) farà una prova pilot d’ús de segones pantalles en combinació amb l’emissió en directe per televisió híbrida en HbbTV. 

Aquestes proves es duran a terme durant l’emissió del programa “.Cat” d’avui dijous, que acull cinc debats electorals en desconnexió, així com diumenge, coincidint amb  el programa especial sobre les eleccions municipals. Els participants podran escollir entre diferents punts de vista dels programes, independentment de la realització convencional. 

Les proves pilot comporten l’emissió en directe d’un programa amb diversos punts de vista i la utilització d’una aplicació per a tauletes que actua com a control remot de l’aplicació HbbTV que es visiona a la televisió. L’ús de la tauleta permet commutar entre els diferents continguts possibles de forma més còmoda i ràpida i, per tant, millorar l’experiència d’usuari en HbbTV.  Per poder utilitzar la tauleta cal prèviament fer un  procés “d’aparellament” entre els dos equips (l’aparell de televisió i la tauleta de), per tal que la televisió identifiqui la tauleta com el seu comandament a distància.

Per fer les proves d’aquest projecte de recerca, TV-RING compta amb un reduït grup de llars de la localitat de Gurb, a Osona, que disposen d’aparells de televisió HbbTV i també d’una instal·lació de comunicacions amb fibra òptica que permet la transmissió de vídeo d’alta qualitat.

El projecte TV-RING té com a objectiu fer proves de l’estàndard HbbTV, que permet la televisió híbrida de qualitat adaptativa en funció de la capacitat de la xarxa de comunicacions on es realitzi el visionat.  

Aquest projecte està cofinançat per la Unió Europea i coparticipant per Rundfunk Berlin- Brandenburg-RBB i Institut für Rundfunktechnik-IRT (Alemanya), Stichting Nederlandse Omroep Publieke-NPO i People’s Playground (Holanda), la Katholieke Universiteit Leuven (Bèlgica), i TV3, i2cat i Cellnex (Catalunya).

Gurb, centre de les proves pilot

El mes de desembre passat, la localitat de Gurb, a Osona, es va convertir en el centre de les proves pilot del projecte de recerca europeu TV-RING. Des d’aleshores, les llars seleccionades participen en les proves pilot orientades a escenaris avançats en televisió connectada que el desenvolupament de les noves normes HbbTV faciliten. 

Per dur a terme aquestes proves es va escollir la localitat de Gurb perquè aquest municipi d’Osona disposa d’una extensa xarxa de fibra òptica que Guifi.net, operadora de telecomunicacions i col·laboradora del pilot, ha anat desplegant-hi els darrers anys. 

Per desenvolupar les proves, els tres socis catalans del projecte han cedit, durant la durada del pilot, un aparell de televisió d’última generació a cadascuna de les 21 llars que s’han ofert voluntàries per participar en les proves. Com a contrapartida, aquestes famílies han adquirit el comprimís de participar en diferents activitats d’avaluació i monitorització del funcionament de les aplicacions desenvolupades durant el pilot. Un cop finalitzat el pilot, es preveu que els serveis més interessants es posin a disposició de tot el públic que tingui un aparell de televisió HbbTV 1.5 a casa.

Facebook Twitter Twitter More...