"TV Connectada : la televisió del futur ", les últimes tendències del sector s'analitzaran en ITAINNOVA

"TV Connectada: la televisió del futur", les últimes tendències del sector s'analitzaran en ITAINNOVA

L'Institut Tecnològic d'Aragó (ITAINNOVA) acull avui 20 de gener la Jornada "TV Connectada: la televisó del futur", amb les últimes tendències del sector. A través de ponències i xerrades realitzades per experts, els assistents tindran ocasió de conèixer com la Televisió Connectada, i especialment la Televisió híbrida, es troben en un moment d'auge i serà decisiu per a la seva consolidació a nivell mundial. Nous dispositius més sofisticats, com els "Smart TVs" i els "Connected devices", complementats amb tecnologies i infraestructures de nova generació, amplien la diversitat de serveis a oferir als consumidors, així com també la qualitat dels continguts, amb l'ús de la plataforma HbbTV, en el cas de la televisió híbrida, que és un clar exemple. En aquest cas, es pot dir que la majoria de països europeus l'ha adoptat com a estàndard oficial i es posiciona ja com a referent mundial per al desenvolupament d'aplicacions. Espanya, juntament amb Alemanya i França són els països europeus que lideren el desenvolupament de serveis connectats i interactius, però no només a nivell comercial sinó també a nivell de recerca i innovació.

Aquesta jornada, que se celebrarà a les instal·lacions de ITAINNOVA, a Saragossa; proposa reunir professionals del sector per discutir l'estat del sector a Espanya, conèixer la percepció dels usuaris sobre els serveis oferts i presentar altres iniciatives similars a nivell internacional, així com l'estudi de noves oportunitats per al sector. Entre d'altres participaran Sergi Fernández, d'i2CAT; Francisco Asensi, d'Endemol; Maria Maicas, de RTVE; Ferran Clavell, de Televisió de Catalunya, Xavier Redon d'Abertis Telecom i Miguel Àngel Gràcia, de ITAINNOVA.

La jornada s'organitzarà en una sèrie de ponències que es duran a terme al llarg del matí ia la tarda tindran lloc dues sessions amb un enfocament més pràctic orientades al desenvolupament i disseny d'aplicacions.

Al llarg de la sessió els assistents tindran ocasió d'interactuar amb altres participants amb l'objectiu d'identificar sinergies i oportunitats per col·laborar, així com visitar una zona on es presentaran demostracions d'aplicacions interactives.

Aquest esdeveniment ha estat organitzat per membres dels consorcis TV-RING i ConTVLAB, que són dos projectes, el primer cofinançat per la UE i el segon pel Ministeri d'Economia i Competitivitat, enfocats a l'estudi des de diferents perspectives del paper i opinió per part dels usuaris dels serveis que facilita la plataforma HbbTV. Aquests acostaments resulten claus per als desenvolupadors per comprendre millor el comportament dels usuaris en el nou entorn domèstic que s'ha creat al voltant de la televisió connectada. Amb l'ambició de contribuir a l'impuls del sector, els dos projectes uneixen esforços per aconseguir la Televisió Connectada. "

Facebook Twitter Twitter More...