i2CAT, a les jornades sobre TIC i salut celebrades a Girona

La Fundació i2CAT ha tingut un paper molt destacat a les V Jornades TIC i Salut, Innovació en Salut i Benestar, celebrades els passats dies 5 i 6 de juny de 2014 a Girona. Aquestes jornades són un acte de referència a l’Euroregió Pirineus Mediterrània, on es reuneixen els actors més rellevants en TIC i salut dels territoris que integren aquesta regió. 

A través del departament d’eHealth, i2CAT va participar a les jornades com a patrocinador i com a desenvolupador de l’App de networking que va servir per promoure les accions d’interacció entre els assistents, a més de proporcionar informació bàsica del contingut de les jornades. 

D’altra banda, la Fundació va realitzar també una ponència sobre una de les solucions més destacades de l’àrea d’eHealth, el Portal del Pacient, una eina on-line que aprofita l'accessibilitat i el potencial d'Internet per oferir un servei de salut personalitzat, reduint els costos assistencials i posant a disposició dels pacients informació i serveis de salut, com l’accés a informes clínics, continguts de salut i funcionalitats de teleconsulta. Així mateix, va ser present amb un estand a la zona d’exposicions, on es van ensenyar multitud de tecnologies i productes innovadors en l’àmbit de la telemedicina i la teleassistència.

Els objectius d’aquestes jornades estan enfocats a identificar projectes de recerca i actors rellevants en l’àmbit de les TIC aplicades al benestar social i a la qualitat de vida per apropar l’oferta a les necessitat dels centres assistencials, identificar les principals tendències del sector i conèixer nous casos d’innovació als territoris. En resum, es tracta de fer emergir un nou escenari d’oportunitats per a les empreses i els centres tecnològics i consolidar un entorn de trobada regional per a les TIC en l’àmbit de la salut, el benestar i la qualitat de vida. En aquest sentit, les xifres de participació demostren l’èxit d’aquestes jornades:

  • 264 assistents entre els dos dies de jornades
  • 28 participants entre autoritats, moderadors i ponents de les taules temàtiques
  • 36 presentacions de projectes 
  • 15 presentacions a l’apartat Speakers Corner
  • 80 pòsters i demostracions a l’espai d’exposició
  • 62 organitzacions entre empreses, centres tecnològics i assistencials i entitats de recerca catalanes, espanyoles, franceses i sueques participant al B2B
  • 251 entrevistes concertades al B2B
  • 34 organitzacions vinculades entre organitzadors, sponsors, sponsors tècnics i entitats col·laboradores


Des de la Fundació i2CAT volem expressar la nostra satisfacció d'haver participat en un esdeveniment tan constructiu, interessant i dinàmic com aquest, i volem també agrair a tots els assistents i les organitzacions que han fet possible aquestes jornades, per tal que es puguin repetir any rere any, consolidant cada vegada més un ecosistema que permet explorar noves oportunitats en l’àmbit de les noves tecnologies aplicades a la salut i el benestar de les persones.

Facebook Twitter Twitter More...