Més de 6.000 usuaris participen en la prova pilot multicàmera durant la transmissió per TV3 del partit de Champions entre el FC Barcelona i la Roma

Dimarts passat, TV3, la Fundació i2CAT i l’empresa Cellnex Telecom van oferir accés multicàmera durant la transmissió del partit de Champions entre el FC Barcelona i la Roma. Aquesta iniciativa, accessible des de determinats televisors SmartTV i que s’emmarca dins el projecte europeu de recerca TV-RING, va ser seguida per més de 6.000 usuaris.

Com a complement a la transmissió en directe del partit de la Lliga de Campions entre el  FC Barcelona i la Roma de dimarts, TV3 va oferir una prova  pilot experimental que va permetre als espectadors accedir a altres càmeres independentment de la realització convencional del partit. Així, els usuaris van poder escollir entre el programa tradicional, el seguiment de la davantera blaugrana, les banquetes o l’atac a peu de gespa. Aquesta personalització es va poder controlar des del l’aparell de televisió o des de una segona pantalla, ja fos un telèfon mòbil o una tauleta.

Aquesta experiència la van poder gaudir llars amb aparells de televisió que compleixen la norma HbbTV 1.5. Concretament, 6.203 visitants únics van seguir  la transmissió del partit a través d’aquesta aplicació multipantalla. D’aquests, 384 van fer servir la utilitat de segones pantalles per fer-ne el control remot.

Durant la transmissió es va animar als espectadors a explicar la seva experiència a través del Twitter amb l’etiqueta #MulticamTV3. A més, també es va demanar la participació en una enquesta per conèixer amb detall l’experiència dels usuaris. Es preveu que l’organització contacti amb els usuaris més actius o amb opinions més elaborades per convidar-los a participar en la millora del servei i fer-ne una avaluació completa.

Les impressions recollides a través del Twitter i les enquestes reflecteixen una bona acollida de la iniciativa, refermant la idea que els serveis per a la televisió connectada representen un valor afegit per als espectadors.

Aquesta prova marca el zenit de les proves sobre HbbTV, televisió híbrida (per TDT i internet), que s’han fet dins del projecte de recerca TV-RING, cofinançat per la Comunitat Europea mitjançant el programa CIP ICT PSP. Aquest projecte, que es va iniciar al setembre del 2013 i que acabarà al febrer del 2016, està liderat per la Fundació i2CAT, centre de recerca en tecnologies d'internet de Catalunya. A part d’aquest pilot català, altres socis porten a terme projectes pilot al land de Berlín-Brandenburg (Rundfunk Berlin-Brandenburg) i a Holanda (Stichting Nederlandse Publieke Omroep).

Facebook Twitter Twitter More...