Help4Mood

A Computational Distributed System to Support the Treatment of Patiens with Major Depression

Informacio

Descripció

El projecte Help4Mood proposa avançar significativament en l'estat de l’art de les tecnologies de suport informàtic per a les persones amb depressió major mitjançant la monitorització del seu estat d'ànim, l'activitat física i característiques de la seva veu, provocant l'adhesió i la promoció en resposta als estimulats controlats. Aquests indicadors es processen a través d'un Agent Virtual (VA) que pot interactuar amb el pacient a través d'una combinació d'instruccions, el diàleg, els moviments corporals i expressions facials. En el seguiment es combinen tecnologies existents (sensors de moviment, valoracions psicològiques o l'anàlisi de veu), i noves tecnologies per al reconeixement de patrons basats en el sistema de suport a les decisions per a la gestió del tractament.

Innovació

L'objectiu principal del projecte Help4Mood és proporcionar un enfocament de suport al control, comunicació i gestió del tractament de pacients amb depressió major. Aquest enfocament es realitza mitjançant un sistema distribuït amb tres components principals: el Sistema de Monitorització Personal, l'Agent Virtual i el DSS per al tractament de la Gestió. El sistema es desplega a dos llocs: a casa del pacient i als centres clínics.

Problemàtica

La depressió major afecta entre el 5% i el 10% de la població a l'Europa occidental. Els estudis han demostrat que en 28 països (amb una població de 466 milions), 21 milions d’habitants es van veure afectats per la depressió, el que representa un cost estimat de 118 milions d'euros el 2004 (253 euros per habitant). L'efecte de la depressió major en la qualitat de vida d'aquestes patologies és similar als efectes de les malalties cròniques com la hipertensió, l'artritis reumatoide i la diabetis.

Duració: 
02/2011 a 02/2014
Finançament: 
European project FP7
Coordinador: