ViewCat

Plataforma web de multi-videoconferència

Informacio

Descripció

L’objectiu del projecte és crear una eina col·laborativa de multi-videoconferència que millori l’eficiència de comunicació entre els professionals mèdics.

L’eina ha d’oferir sales virtuals on el personal hospitalari es pugui comunicar transmetent i rebent senyals d’àudio i vídeo des dels corresponents centres mèdics situats en diferents zones geogràfiques. A més a més, la plataforma permetrà crear sessions d’elearning entre metges podent fer ponències a distància mitjançant l’eina de videoconferència i la compartició de documents.

Per altra banda, un segon objectiu és aconseguir un sistema de telemedicina i teleassitència a la dependència mitjançant aquesta plataforma, permetent la comunicació no només entre personal mèdic sinó també amb usuaris domèstics.

Finalment el projecte s’ha de basar en tecnologies de programari lliure complint amb les especificacions de seguretat i confidencialitat dels diferents organismes públics, creant una innovadora plataforma sostenible i de fàcil implantació i integració amb altres sistemes.

Innovació

En aquest projecte s’apliquen les últimes tecnologies pel desenvolupament i implantació de serveis multimèdia en l’àmbit de la eMedicina, eDependencia i les comunicats d’investigació mèdica.

S’adapten sistemes de videoconferència i transmissió multimèdia per cubrir les necessitats de seguretat, confidencialitat i facilitat d’ús sobre xarxes restrictives que suposa la implantació de sistemes d’informació en aquest tipus d’entorns.

Problemàtica

La plataforma que es vol desenvolupar en aquest projecte ha de permetre solucionar els problemes que suposa utilitzar aquest tipus de servei de multi-videoconferència dins d’entorns de xarxa hostils que es poden trobar en institucions públiques i en el sector hospitalari.

La creació d’aquesta eina pel sector hospitalari comporta la necessitat de poder establir una sessió de multi-videoconfèrencia de forma senzilla i sense la instal·lació de cap tipus de software addicional, creant una eina robusta, eficaç i senzilla d’utilitzar.

El sistema ha de poder adaptar la transmissió de les senyals d’àudio i vídeo per els diferents tipus de xarxes d’accés comercials amb prestacions baixes i permetre una comunicació fluïda i sense retards.

Duració: 
01/2008 a 12/2010
Pressupost: 
73.000 €
Coordinador: