L’Internet dels makers

Del Control Numèric a la Internet Industrial i als design labs

Internet s’ha definit com a una tecnologia d’informació i comunicació. La seva estructura de xarxa es compara molt sovint amb una xarxa de telecomunicacions. Però pot ser molt més. Després de tres dècades, Internet s’està transformant en una nova tecnologia industrial. Així com el Control Numèric Computaritzat va suposar als anys 50 l’arribada d’una nova revolució industrial, l’inici de la fabricació digital personal i distribuïda pot generar una nova manera de produir i compartir. Benvingut a la Internet dels makers.

Llegir més >>

   

Barcelona, capital europea d’innovació

La ciutat de Barcelona va guanyar el passat mes de març el primer Premi iCapital com a Capital Europea d’Innovació per “introduir la utilització de les noves tecnologies i apropar així la ciutat als seus ciutadans”. I2cat, col·labora dins de l’ecosistema d’innovació de l’Ajuntament de Barcelona participant en diverses iniciatives.

Llegir més >>

 

Forta presència d’i2cat a la primera convocatòria Horizon 2020

La Fundació i2cat ha estat molt present a la primera convocatòria Horizon 2020, amb la presentació de 28 propostes de les quals en lidera 3. Aquesta participació reforça la voluntat de l’entitat de ser un partner de referència a nivell internacional en la recerca i la innovació en l’àmbit de la Internet del Futur.

Llegir més >>

     
   
     
 

La Vanguardia
Ocho empresas se incorporan a la Anilla Industrial de Cataluña.

 
     
     
 
Agenda. Properes activitats
.