El futur del sistema d’innovació català

La nova estratègia d’especialització intel·ligent a Catalunya

El govern català ha aprovat recentment la seva estratègia d’especialització intel·ligent, com a resultat de l’obligació de la Comissió Europea a fer aquest exercici a totes les regions d’Europa com a condició prèvia per poder rebre fons estructurals en el període 2014-2020.

El sistema europeu d'innovació està perdent terreny any rere any, en relació amb l’americà o l’asiàtic. El fracàs de Nokia, la joia de la corona de la tecnologia, en els últims anys ha estat un avís d’alerta que indica la necessitat de canviar radicalment el sistema.

Catalunya es classifica com una "regió seguidora", encara lluny dels " innovadors capdavanters" d'Europa. No obstant això, Barcelona ha aconseguit aquest any 2014 el premi iCapital com "la ciutat més innovadora d'Europa".

El RIS3CAT, l'estratègia regional d'innovació és un nou intent d'elevar el nivell del sistema d'innovació català per esdevenir una regió líder en innovació a la Unió Europea.

Llegir més >>

   

Innovació i cooperació amb PIMES

La Unió Europea, en el marc del Programa MED, està cofinançant el projecte WIDER, amb el suport local d'ACCIÓ. Fundació i2CAT ha decidit participar en aquesta iniciativa presentant dues propostes, les quals han estat acceptades, amb la col·laboració de dos PIMEs: Atlantis IT i Eurogestión y Salud.

Llegir més >>

 

Ajuts per a la subcontractació de serveis tecnològics diferencials

Els Tecnobons són ajudes de fins a 3.000€ per a empreses de petita dimensió interessades en rebre serveis de suport a la Innovació per part de centre tecnològics com i2CAT.

Llegir més >>

     
   
     
 

Ràdio 4
Entrevista al Sr. Sergi Figuerola, Director de Tecnologia d’i2cat, i al Sr. Manel Guerris, Director de l’Àrea de eSalut i eDependència d’i2cat, al programa “Reserva per 4” a Ràdio 4 (a partir de minut 30).

Tecnonews
i2CAT es consolida a nivell internacional (TECNONEWS)

 
     
     
 
Agenda. Properes activitats
.