El futur del sistema d’innovació català (2ª part)

La nova estratègia d’especialització intel·ligent a Catalunya

La RIS3CAT, com totes les estratègies d'especialització intel·ligent actuals a Europa, reprodueix el text dels documents europeus que promouen aquest nou enfocament. El problema és que aquest nou model, anomenat quàdruple hèlix, no sembla influir gaire als nostres responsables polítics locals que segueixen creient en un sistema d'innovació impulsada pels vells actors de la Triple Hèlix: empreses, centres de recerca i administracions públiques.

Tot i així, els sistemes d'innovació estan canviant radicalment durant els últims anys amb l'arribada d'Internet. Una infraestructura digital oberta està permetent l'obertura dels sistemes d'innovació.

Llegir més >>

   

i2CAT fa realitat la xarxa FIBRE

Aquest projecte internacional, liderat per la Fundació i2CAT, posa a disposició dels investigadors i empreses del sector una gran xarxa experimental intercontinental d’Internet del Futur. Després de més de tres anys de treball, la xarxa FIBRE és ja una realitat.

Llegir més >>

 

Presentació del projecte TRESCIMO a la Conferència FiCloud

Del passat 27 al 29 d’agost es va celebrar a Barcelona la 2ª Conferència Internacional sobre el futur d’Internet de les Coses i Cloud (FiCloud), on es van presentar els resultats d'investigació desenvolupada per la Unitat de Tecnologies Ubiqües d’Internet (UITU) d’i2CAT.

Llegir més >>

     
   
     
 

Tecnonews
Redestelecom

i2cat es consolida a nivell internacional

 
     
     
 
Agenda. Properes activitats
.