La “Vall de la Mort” i com creuar-la

Sistemes de ciència i tecnologia

Un dels problemes clàssics en tots els sistemes d'innovació arreu del món és l’anomenat vall de la mort" (the Valley of Death): el gran buit entre el procés de la investigació fonamental i el món comercial.
A Europa hi ha una expressió per a aquest problema i es diu "paradoxa europea". Com és possible que un continent amb una comunitat científica i tecnològica tan productiva com la nostra sigui tan incompetent en la transferència dels seus resultats en el mercat? Per què estem perdent terreny any rere any enfront de les grans corporacions dels Estats Units i Àsia?
A Catalunya, després d'una dècada d'invertir en la creació d'una comunitat d'investigadors científics d'alta qualitat (CERCA), la situació és bastant similar a la d'altres països europeus. Estem patint el síndrome de la Vall de la Mort. No sabem com transferir la nostra excel·lent recerca al món comercial. 

Llegir més >>

   

i2CAT, amb els emprenedors de la indústria creativa

i2CAT participarà al node català del projecte europeu CreatiFI, que proporcionarà a emprenedors de la indústria creativa la possibilitat de poder fer realitat els seus projectes fent ús de tecnologies de la Internet del Futur.  Els interessats, que poden rebre un finançament en una primera fase de fins a 50.000€, tenen com a data límit el 30 de novembre per presentar les propostes.

Llegir més >>

 

Acte oficial de celebració al Palau de la Generalitat

La Fundació i2CAT celebrarà el proper 6 de novembre els 10 anys de l’entitat al Palau de la Generalitat de Catalunya, amb un repàs de la seva trajectòria i perspectives de futur a través dels protagonistes de la Fundació al llarg de la seva història, així com amb diverses personalitats a nivell mundial de l’àmbit d’Internet.

Llegir més >>

     
   
     
 

El correo
InfoICS

Projecte GTRS (Global Tele Rehabilitation System)

Barcelona Cultura
Eureka-Startups EXPERTS

Projecte CreatiFI

SassariNotizie.com
Projecte I AM

 
     
     
 
Agenda. Properes activitats
.